En riktigt God Jul!

Vart tog julen vägen?

Idag är det den 24 december 2008 , julafton, Jesus födelsedag, sett ur den religösa synvinkeln, Evas namnsdag.
Till vissa kommer tomten med presenter till andra Jesus barnenet med gåvor, andra firar inte alls idag.

Denna tid SKALL vara fylld med lycka och glädje. Under denna tid förlåter man lättare eftersom det är jul. Man ska spendera tid med sina nära och kära och njuta av den stunden vi får tillsammans. Ja, en riktigt tid fylld med värme och kärlek.
MEN, denna tid ÄR en tid fylld med stress, ångest och svordommar, trängsel och puttanden, alla ska ha den bästa finaste och dyraste julklappen och helst gången hundra eller åtminstonde från varje släktmedlem och kompis. Allt detta får mig att vilja bojkotta julen..

Vart tog den egentliga julen vägen? Den med knackade snö utanför dörren, julmaten med familjen. Paketen, enkla symboliska, under granen där syftet egentligen var att samla familjen och släkten för att umgås. Kalle Anka och Arne Weise, det är jul det! Det var länge sedan jag hade en julkänsla, kankse för att min världsbild om julen inte stämmer längre? Eller så har jag bara blivit stor? Snön kan jag drömma om i all evighet, den har vi förstört med växthuseffekten, dock tror jag att jag i denna nu, studens skrivande, kan skåda en och en annan minitini snöflinga falla, alltid något. Angående presenterna är det är bara att konstantera att människan är materalistisk och har egentligen alltid varit det, skillnaden nu är att tekniken har gått framåt och det finns ett större utbud. Kalle Anka, den har inte ändrats samma gamla klassiker som jag mins som barn, men något nytt insag varje år men samtidigt är det ingen Kalle Anka utan Arne Weise, men den saken finns det inte så mycket att göra åt tyvärr.

Nu börjar det bli dags att gå tillbaka till köket för att fixa de sista inför julmiddagen och så jag hinner kolla på Kalle Anka. Men en sak har jag och mina vänner bestämmt oss för, nästa år inga julklappar, vi hittar på något roligt för pengarna i stället. Sedan har jag gjort ett personligt konstanterade som jag tror att en del håller med mig om dock, julen är till för barnen, jag är glad att jag har goda julminnen. För oss vuxna är det en god ursäkt att skämma bort barnen och ett tillfälle att få huset rent och framför allt samla familjen, det är och kommer förbli min nya värlsbild om julen, då kankse julkänslan också kommer tillbaka?

GOD JUL allesammans.

Dags för jullov

Vi går mot ljusare tiden och det gör Djurgården med

Svarta november är över, vi befinner oss mitten i december och julen står innan för dörren. Till jullov går vi med tre matcher i bagaget utan förlust. De är på uppgång. Det ser bra ut. Hoppas att de fortsätter lika bra och att vi kniper tre poängare, de behövs för att komma ur kvalserieträsket. Med Södertälje över oss med samma poäng, 39 poäng,  och Timrå på en 10 plats med 42 poäng är och blir det en tuff kamp. Målet är att nå slutspel, drömmen att vinna sm-guld, men tror dock att vi hamnar i "ingen-mans-land". Fortsätter grabbarna att slippa på sitt spel är slutspel inget orimligt, de är bara hoppas på det bästa, hopper är det sista som lämnar än, även om förnuftet säger något annat.

Men en sak är säker. vi har inte kvalat sedan urmines tider, och vi tänker inte börja nu heller.
För en Djugårdare kvalar aldrig!

Djurgården hockey - en träning

Äntligen hamnade vi på rätt träning...

Efter förra veckans missöde, då vi (dvs. jag och min barndomsvän Persson) hamnade på fel träning, hamnade vi nu på rätt. Spelarna hade en aning roligt och skrattade åt oss, men den bjuder jag på :)

Träningen såg för övrigt bra ut, hoppas bara att det är tillräckligt med att vinna mot Luleå ikväll. Luleå är väldigt formstarka just nu, men samtidigt är det dags för de att börja förlora? Vi kommer till matchen med en vinst i bagaget, den mot FBK, självförtroendet stärkt borde vi knippa detta. Grabbarna verkade postivita igår, hoppas att de håller humöret uppe och vinner ikväll.

Efter träningen igår bestämde jag min för att gå på kvällen match, trallade iväg till Djurgårds shopen och köpte mig en biljett. Kunde inte komma på varför jag kom fram till förrut att jag inte hade möjligheten att gå på någon match detta år. Det är bara att gå lite tidigare ifrån skolan så ska det gå ihop.. trodde jag. Kom på mig då jag kom hem, min far har sin bokrelse ikväll kl 19.00 vilket gör att jag missar matchen :(

Så går det då man inte tänker ;)

the difzi blogg

Ett nytt försök, en ny födelse men inte en ny blogg..

Hmm, bloggen har varit död länge nu. Inte ens har jag kodat om den som tanken var. Men de kommer de kommer ;)
Ska bara få tiden för det :)

Snart stundar julen, skolan flytter på med massa med lek i flash så här innan jul.
Djurgården har rest sig i från jumbo plats. Men än dock i kvalserieträsket :S Hoppas på att grabbarna reser sig snart. Men hoppet har knappast lämnat mig. En Djurgårdre kvalar aldrig!

Ska försöka komma iväg på mer matcher samt rätt träning. Tanken var att jag här om dagen skulle gå och se en träning, men av någon konstig anledning fick jag bevittna AIK träna, mår än illa av tanken ;P
Nytt försök: 10 dec, då måtte de fan med vara rätt lag på isen! :)

RSS 2.0