Slutspelet 2009

Skellefteå slår ut Linköping i kvarten, Timrå tappar skenan och förlorar sin semi plats.. slutspelet 2009 är hett och jämnt och i full gång... hur ska detta sluta?

Skellefteå, det lilla laget ifrån norr slog ut favoriterna Linköping i den sista och avgörnade kvarfinalmatchen i Linköping. Det var ingen lätt match för lagen, ena perioden var Skellefteå bättre för att i den andra spelas ut av Linköping. Men efter 6 perioder, avgjordes matchen, ett enkelt snyggt hårt skott som avfyrades av Koskenkorkva tog SAIK till semi för första gången sedan 1981. Önskar dem all lycka, skulle vara kul och se dem vinna.. fast de ligger under med två matcher i mot Färjestad i skrivande stund. Det är mörkt för de norrländska gnagarna.

Att SAIK slog ut Linköping är inte det ända häpnadsveckande. Timrå - HV i den femte kvartsfinalen.
Tirmå hade chansen att ta hem semiplatsen, allt de behöve göra var att vinna den femte matchen. De ledde och de förlorade. Backlund tappade skenan på skridskorn, kom ur banalns, HV reagerade snabbt och avgjorde, olyckligt viss var det sudden.. första målet vinner.. kunde inte låta bli att tycka synd om Timrå, led med de i 3 minuter innan de gick uppför mig vad som hade hänt.. Backlund tappar  skena på skridskorn, den flyger bokstavligen iväg, sker ut som bambi på hal is, grät av skratt i 5 timmar de kvällen. Det omöjliga hände olyckligtviss kom det att bli avgörande för Timrå, de lyckades aldrig vinna i Jönköing..

Vilka kommer drabbas samman i finalen? Ja det är den stora frågan.. fyra lag slåss om final plats, bara två kan gå vidare och en ensam segrare kliver ur.. SAIK, HV, Frölunda eller Färjestad.
Kommer SAIK att vända mot Färjestad?
Kommer HV ta sitt andra raka guld?
eller blir det favorit i repris mellan Frölunda och Färjestad?

RSS 2.0