VM - 2008

IIHF 100 år. VM i Kanada för första gången. Blev stor artad hockey fest med många överaskningar. :

Hmm, nu hade jag tänkt och göra en smiddig och bra sammafattning av VM i olika utmärkelser, men väljer beskriva de i ord i alla fall:
sarg-stutsande-puckar, slagsmål, blod, mål, kamp, matchstraffar, idioitism, skicklighet och öl med känslor (även ryssarna) låter som en skaplig sammanfattning i mina öron, men de bästa citatet måste jag avrunda med: 
"Jag sa till Morozov vid tekningen att hålla huvudet uppe för du är inte i ryska ligan längre"  sagt av D Murray.
Just love it!

VM - 2008

Lång tuff final match, Kanada leder 4-2 men ... i hockeyn kan allt hända...
Grattis Ryssland, VM - guld 2008!!!
 
Kan inte låta bli att stor le, Kanada, de favorit tippade laget, det såg länge ut att de skulle ta hem matchen utan några som helst problem, men de får nöja sig med ett silver.
De va verkligen en het final match, precis så som det ska vara, och bäst av allt, Kanada förlorade och blev halvt nedvärderade inför sin egen hemma publik. Ryssarna kämpade på in i sista blod droppade och det lönade sig,

Ännu en gång, ett stort GRATTIS Ryssland, detta är ni värda.

VM - 2008

Förlust mot Kanada, förlust mot Finland gav Tre Kronor en fjärde plats i årets VM - tunering.

Till mitt stora missöde missade jag både semi - och bronsmatchen av diverse anledningar. Att få höra i efterhand att Sverige - Kanada matchen var bland de bästa matcherna på länge, smärtarde verkligen att höra. Men samtidigt spred sig en stolthet att våra elitseriespelare kan stå upp och ge NHL - spelarna en kamp, värmer trots förlust.
Matchen slutade 5-4 till Kanada efter fulltid, sifforna talar tydligen rätt mycket för sig.

Jag fick som jag ville, hellre förlust bara vi får möta Finland. Fast det var meningen att vi skulle vinna den matchen och inte åka på 4-0 förlust... men men, vad ska man göra?

I övrigt tycker jag att Sverige har gjort en bra tunering, bättre än förväntat, vi kom fyra och de räcker mer än väl till nästa år.

Om några timmar (19.00 svensk tid) drabbas Kanada - Ryssland samman i kampen om guldet, mitt tip till att Kanada vinner detta i år, eller vad säger ni?


VM - 2008

Semifinal: Sverige - Kanada ... nedsläpp 16 maj kl.23.00 svensk tid.

Som väntat kunde inte Norge stå upp mot Kanada, blev överkörda med hela 8-2. Tror dock att de norska hockeyspelarna är hjältar i norrmännens ögon, de tog sig ändå till kvartsfinal och var bara minuter ifrån att spela oavgjort mot Kanada i gruppspelen, det är VM:s stora bragd!

Hur klarar vi oss mot de favorit tipade laget?
Tufft, är bara förnamnet var det kommer att vara. Omöjligt? inte. Kanada spelar hemma och de har publikens stöd, kommer de vilja vissa upp sig för sin hemma publik och glöma spela hockey? Hoppas. Vi tog Finland på deras hemmaplan, vi kan göra det igen, fast denna gång mot en annan nation, som är bättre...

Finland, är även semi klara, de har Ryssarna som motståndare. Än hur de går för Sverige hoppas jag att de går lika för Finland, de kvittar lite om vi vinner eller inte .. bara vi kan möta Finland och vinna över de innan tuneringen är över så är jag nöjd!

VM - 2008

Jaaaaa !!! Semifinals dags, vi tog Tjeckerna en gång, vi tog de två gånger!

Efter en mycket tuff, hård, snabb och underbart kvartsfinal gick våra kronor segrande, efter förlängning. Det var så när att Tjeckerna gick hem som segrare, men med ynka 3 minuter kvar får vi in pucken i målburen. Inte alls långt in i förläggningen får Tjeckerna utvisning som egentligen skulle varit straff till vår fördel, men det finns anledningar varför "domar helvete" existerar.. men det gjorde inget, utvisningen rubbade Tjeckerna och Wenis kan få in en krånglig puck bakom den tjeckiska målvakten.

Mycket har vi att tacka Lundqvist som bara växer allt starkare i målvaktdressen, världens bästa målvakt? Oja, why not? Fd. Djurgårdaren Patrik Hörnqvist blir matchens lirare, underbart att se en sådan ung kille leverera på ett sådant sätt, inte bara han utan "Lill Magic" och Bäckström, ljusa tider för Tre Kronor.

Semifinal, Kanada eller Norge, tror det eller ej, hoppas på Norge skulle vara underbart att se Kanada åka ut redan i kvarten, speciellt då vi spelar hemma hos dem. Men tror tyvärr inte det kommer att ske, chanserna att Norge vinner är minimala, men ... den som lever den får se, i hockey kan allt hända!


VM - 2008

Idag börjar kampen om guldet på riktigt ....Kvartsfinal dags!
Motsåndarna är återigen Tjeckierna, ska vi lyckas en andra gång?

Här om dagen vann vi 5-3 mot Tjeckierna, dock var matchen otroligt jämn, Tjeckierna kom igen och igen... sista svenska målet kom i tom kasse. Ikväll är det dags igen för de båda nationerna igen. 
Kommer Sverige  kunna stoppa de revanch sugna tjeckierna?
Kommer Lundqvist att hålla tätt och ta oss vidare till semi? 
Ja i kväll kommer vi få veta svaren, nedsläpp 19.00 svensk tid.



Heja Sverige gul och bli ut med j**la .... tjeckierna :)

                                                                                                          

VM - 2008

...och priset för mest matchstraffade spelare går till...Tre Kronor i årets VM - tunering ..

Matchen mot Schweiz fick två av våra spelare matchstraff med några minuters mellan rum..samma sak händer i matchen mot Ryssland. Dock gick det mer till en fördel andra gången, Ryssarna blev ännu mer grinigare och lade lite större vikt på att tackla de svenska spelarna än att göra mål, men detta hjälpte inte i slutändan. Vi hade övertaget större delen av matchen. I tredje perioden står det 2-2, det verkar som att matchen ska gå mot förlänging, kanske till och med straffar. MEN med ynka 5 sekunder kvar av matchen får ryssarna ner Lundqvist på rygg och kan göra seger målet...surt är förnamnet!

Men de är ortoligt kul att se att våra spelare har fått till det nu. Äntligen gör de en bra match ifrån sig, äntligen tänds hopp för en seger i kvartsfinal :)

Nu väntar Tjeckien i natt, full fart framåt håll tätt bakåt!!

Quarnevalen 2008

Då var det dags för KTH:s egna karneval igen, eller quarneval som de envisas att stava :)

Karnevalen går var tredje år och åker igenom STHLM med sina olika bidrag.
I år var det allt ifrån alternativa barnfigurer så som Bamse och Nalle Puh eller halv nakna springande män som skulle föreställe livräddare (kvinnor fanns nog också..)

Första gången jag beskådade en sådan här sak, var riktigt roligt faktiskt. Kul och se vad de hittat på, den klockrenaste var nog "Sol och bada i maj... tack växthuseffekten" Totalt sätt fanns det 101 ekipage.

VM - 2008

100 år av hockey, hockey - VM borta i hockeyns födelseland Kanada!

De första grupp spelen är i sin fullaste gång, Tre kronor har vunnit alla sina matcher hittils (6-5 mot Vitryssland, 9-0 mot Frankrike) men ändå så är vi rätt usla, mycket som saknas, hoppas det blir bättring så att vi tar oss till slutspel i alla fall.

Men fjolårets segrar värmer än, först ett OS - guld och bara någon månad senare ett VM - guld, riktigt härligt, tyvärr blir det svårt, rent av omöjligt att försvara denna titel, men kämpa kommer vi göra, in till sista droppe... hoppas jag i alla fall :)

Det första

Hello World
Måste börja med att jag aldrig trodde att jag skulle skaffa en offentlig blogg, men man ska aldrig säga aldrig sägs det. Denna blogg är mer för nöjet än till något konkret syfte. Kommer med andra ord säkerligen bli en salig med blandning i denna blogg.


Upptäckte också att man kan koda om layouten till bloggen, därför ser den ut som den gör förtillfället, har inte riktigt fått kläm på det hela, men de kommer!


RSS 2.0