Djurgården - Linköping

Tvivel. Hopp. Lycka och svårdommar     - Skall verkligen ett matchstraff behöva lyfta ett lag?

Än ekar det i huvudet "ohhh jimmie jimme jimmie...  .. jimmie jimme jimmie öölvestad".
Dessa ord donade i Hovet efter att Jimmie Ölvestad fick matchstraff i den andra perioden. Om det var en rättviss bedömning eller inte, bryr jag mig inte längre om. Linköping förlorade mer på sitt matchstraff. Deras misstag vår vinst.

Första perioden var rent av usel. Pinsam. I vanliga fall är jag optimistisk, men trodde det var ute med oss. Dock slutade den mållöst. I den andra slår Linköping in ett mål relativt snabbt. Detta kontrar vi ca 4 minuter senare till 1-1, sekunder senare till 2-1. Strax innan paus ville får Fredrik "Linkan" Bremberg skjuta straff, vilket han sätter. Inför tredje perioden 3-1.
Hoppet är tillbaka, lyckan sprutar runt genom kroppen, adrenalinet på max.

I tredje perioden bjöds det på två mål till Djurgårdens fördel. Underbart med seger. Men kvalplats består. 4 poäng skiljer upp till Timrå som är i Ingenmansland, 5 poäng ner till jumbo, Vi måste fortsätta jobba och pressa, aldrig någonsin låta period 1 återupplevas ingen. Ingen fart. Inga avslut. Inga skott. Tabbar. Vi hade tur att Linköping inte gjorde mål.
Finslipar vi lite här och där, kan vi undvika kvalserie. De kommer vi.